top of page

Projecten

Mede dankzij onze sponsoren hebben we al veel projecten mogen organiseren!

In 2018 / 2019 richtten we ons op twee internaten die de zogenaamde ‘sociale wezen’ opvangen. Dit zijn kinderen waarvan minimaal één ouder nog in leven is, maar ze vanwege de armoede naar het internaat zijn gebracht. In de eerste instantie tijdelijk, maar in werkelijkheid worden velen van hen daar achtergelaten. Omdat deze internaten door de overheid niet als officiële weeshuizen worden erkend, is er te weinig subsidie beschikbaar. Hierdoor hebben deze internaten onze hulp nodig.

 

Eind 2019 stond het eerste project voor Zuid-Limburg op de agenda.  In oktober en november hebben wij een groep van 100 kinderen meegenomen voor een volledig verzorgd dagje uit naar Toverland!  De foto's van deze uitjes zijn terug te vinden op onze Facebook pagina . 

Dit jaar toveren we een lach op de gezichtjes van maar liefst 50 kinderen door ze mee te nemen naar de Efteling voor een heerlijk dagje weg. We kijken uit naar 9 april aanstaande.  

 

Wil je je aanmelden als vrijwilliger voor ons volgend project of wil je jouw kindje inschrijven? Vul dan snel ons contactformulier in!

Project educatie Jerevan

In het centrum van Jerevan (Armenië) ligt een internaat voor de zogenaamde 'sociale wezen'. Dit zijn kinderen die vanwege de armoede, door hun familie zijn afgestaan. Dit internaat richt zich op opleiding en muzieklessen voor kinderen tussen 6 en 18 jaar. Omdat er onvoldoende subsidies beschikbaar worden gesteld, hebben ze onze hulp hard nodig. 

Project Bjurec Kagak

​Net buiten Jerevan (Armenië) ligt het kindertehuis Bjurec Kagak. Hier worden 60 kinderen opgevangen, tussen de 6 en 18 jaar. Het zijn kinderen die vanwege de armoede niet meer thuis kunnen wonen en door hun familie hier naartoe worden gebracht. Vaak blijven de kinderen van maandag tot en met vrijdag, maar voor sommige kinderen is naar huis gaan geen optie meer. Zij worden dan ook fulltime opgevangen.

Projecten in Zuid-Limburg

​Kinderarmoede in Zuid – Limburg  ligt boven het landelijk gemiddelde. Wij gaan kinderen uit minder bedeelde gezinnen de mogelijkheid  bieden om een dagje weg te gaan, waar mogelijk met hun gezin.  Middels een zelfgeschreven brief, een tekening of een berichtje kunnen kindjes zichzelf aanmelden. 

Juicy Bite
bottom of page